Till toppen

Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent efter Djurslag, Variabel och År

Tabell: Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent. År 2009-2023

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent efter Djurslag, Variabel och År

 Andel ekologisk slakt av total vikt, procent
201020152020202120222023
Mellankalv4,75,76,66,46,35,7
Summa Kalv4,95,86,86,46,35,7
Stut17,224,628,929,828,927,1
Äldre tjur18,426,627,127,226,924,5
Ungtjur7,78,47,17,06,56,5
Yngre tjur8,111,912,112,612,110,4
Summa Tjur8,09,28,38,17,67,4
Kviga14,318,519,018,719,016,7
Ko13,317,721,721,321,118,0
Ungko11,515,519,219,118,315,9
Summa Ko12,917,121,120,820,517,5
Summa Nötkreatur11,114,215,515,315,013,6
Slaktgrisar1,31,92,72,62,51,9
Suggor1,22,03,64,34,93,9
Galtar och unggrisar..1,52,01,71,91,4
Summa Gris1,31,92,72,62,51,9
Tackor och baggar14,820,520,520,017,115,0
Lamm17,022,520,419,518,616,2
Summa Får och lamm16,622,120,419,518,315,9
Slaktkyckling0,40,40,90,80,80,6
Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent. År 2009-2023

Fotnoter

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion.
Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en producent som är omställd till ekologiskt produktion.
Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara.
Djurslag
Ungtjur
Ålder under 2 år.
Yngre tjur
Ålder över 2 år.
Slaktkyckling
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019: 1,97 kg
2020: 1,97 kg
2021: 1,97 kg
 

Sparad sökning 93468d30-baf4-4fc7-85e9-f587a88a3c64
Oförändrad tabell

Obs:

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion. Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en producent som är omställd till ekologiskt produktion.
Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara.

Djurslag

Ungtjur

Ålder under 2 år.

Yngre tjur

Ålder över 2 år.

Slaktkyckling

Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019: 1,97 kg
2020: 1,97 kg
2021: 1,97 kg
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation